Fråga farmor II

  

 

Gävleborgs fäbodförening har fått stöd av Naturvårdsverket – och en hel del andra – för att informera om rovdjur. Resultatet är en bok, Fråga farmor II. Inga konsulter har anlitats. Allt arbete har gjorts av föreningsmedlemmar. Illustrationerna är gjorda av Anne-Marie Nilsson Texten om Frida och farmor är skriven av Anne-Marie och Eva Lidberg.

Boken släpptes vid föreningens årsmöte i Kilafors lördagen den 24 mars, 2012. Skolor och organisationer bör ta kontakt för offert. Enskilda kan köpa boken för 50:- och då ingår frakt.

Beställ via e-post: info@xfabodar.se

Den primära målgruppen är barn (å k 3-4 kanske) men en del texter är avsedda för fördjupning tillsammans med vuxna (lärare, föräldrar, andra anförvanter...) och på så sätt nås också den gruppen. Samtalet mellan Frida och hennes farmor vill uppmärksamma umgänge mellan generationer. Alla uppgifter och berättelser som refereras är välverifierade. De personer som nämns, och deras berättelser,finns i verkligheten (Birgitta, Jamal etc.).

Klicka här för att läsa sidan 12 som smakprov.

Föreningen vill flytta vinklingen från rovdjur till tamdjur och då främst djur på fäbodar.

Föreningen vill vara saklig - men se mer än en sida.

Föreningen vill göra det trevligt och intresseväckande.

Föreningen vill göra det realistiskt.

Vi har haft ett bra och förtroendefullt samarbete med Centrum för biologisk mångfald/Naptek i Uppsala och Viltskadecenter i Grimsö samt överläkare Jenny Reimers i Härnösand. Värdefulla diskussioner har förts med Studiefrämjandet i Ljusdal och rovdjurscentret De 5 stora i Järvsö; ett framtida samarbete planeras.

 

Du kan själv fråga Fridas farmor genom att skicka dina frågor till fråga.farmor@gmail.com

Senast ändrad 22 mars 2012, Gävleborgs Fäbodförening